Presupunere: Nexus 5 ar putea fi numit Nexus 4 2013

nexus

Cum data de lansare Nexus 5 se apropie, internetul este plin cu speculatii despre urmatorul smartphone co-dezvoltat de Google si LG. Dupa ce am vazut foarte multe fotografii cu presupusul dispozitiv si am auzit multe zvonuri, acum se vorbeste despre un nou zvon care spune ca smartphone-ul va fi numit Nexus 4 2013.

Informatia vine de la Tutto Android, un blog italian despre tehnologie si este bazat pe screenshoturile cu Android 4.4. KitKat care au aparut zilele trecute. Cum au ajuns la concluzia ca Nexus 5 se va numi de fapt Nexus 4 2013?
Dupa cum probabil stiti, Nexus 4 are camera frontala pozitionata in coltul din dreapta sus, in timp ce smartphone-ul cu Android 4.4 aparut zilele trecute a avut aparatul de fotografiat in partea din stanga sus a panoului frontal. Pozitionarea camerei este la fel cu imaginile precedente pe care le avem cu Nexus 5, prin urmare, suntem 100% siguri ca smartphone-ul prins pe camera foto care ruleaza cu Android 4.4 era urmatoarea generatie de smartphone Nexus.

Exista un lucru interesant despre terminalul Nexus care a aparut zilele trecute. Dupa cum puteti observa in fotografia de mai sus numarul de model este etichetat “Nexus 4″, care este identic cu cel precedent. Mai mult decat atat, in timp ce Nexus 4 avea numele de cod “mako”, codul care apare in screenshoturile cu Android 4.4 este “hammerhead”, despre care credeam ca reprezinta Nexus 5.

De asemenea, merita mentionat faptul ca aceste informatii erau despre o versiune mai veche a Android 4.4, pentru ca inca avea denumirea Key Lime Pie, in loc de KitKat.

Ipoteza blogului Tutto Androdi se bazeaza si pe faptul ca tableta Google de 7 inci, lansata in 2013, este inca numita Nexus 7 si ca acelasi lucru se va intampla cu inca neanuntatul Nexus 10 (care va fi fabricat de ASUS).

Trebuie sa recunosc ca aceasta teorie mi se pare destul de interesanta, dar parerea mea este ca urmatorul smartphone Google va purta numele de Nexus 5. Compania Mountain View a facut un obicei din a numi terminalele sale dupa dimensiunea ecranului. Pana acum am avut tablete de 7 si 10,1 inci, care au fost numite Nexus 7 si respectiv Nexus 10, in timp ce anul trecut smartphone-ul Nexus a avut un ecran de 4,7 inci, astfel, a fost numit Nexus 4. Anumite zvonuri spun ca noul Nexus va veni cu un ecran de 5 inci cu o rezolutie de 1080p, prin urmare, cel mai probabil va fi denumit
Nexus 5.

Daca nu sunteti la curent cu cele mai recente zvonuri despre Nexus 5, eu va reamintesc ca dispozitivul este asteptat sa vina cu un procesor Snapdragon 800 quad-core, 2 GB de RAM, 4G LTE, NFC si o camera de 8 MP cu tehnologia MEMS. Zvonurile mai spun ca dispozitivul va fi prezentat oficial pe 14 octombrie, impreuna cu Android 4.4 KitKat si cu smartwatch Nexus cu numele de cod “Gem.”

LAsa un comentariu